Marković predao dužnost Krivokapiću: Prioritet nove vlade bolji standard građana

Srna
Marković predao dužnost Krivokapiću: Prioritet nove vlade bolji standard građana

BANjALUKA - Crna Gora dobila je u petak novu vladu, a odlazeći premijer Duško Marković predao je jutros dužnost novoizabranom predsjedniku Vlade Zdravku Krivokapiću.

Predsjednik nove Vlade Crne Gore i dosadašnji premijer konstatovali su da je neophodno održati investicioni ciklus i unaprijediti standard građana.

- Sagovornici su razmijenili mišljenje o ambijentu između izbora dvije vlade koji je okarakterisala zdravstvena kriza i zahtjevna ekonomska situacija - saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Krivokapić je zahvalio za konstruktivan pristup i kao korisne ocijenio resorne sastanke koji su prethodili formiranju 42. Vlade Crne Gore.

- Naš zadatak je da na najbolji način, koristeći ljudski kapital, radimo za zajedničko dobro svih građana Crne Gore - naglasio je Krivokapić i istakao da je formiranje ovakve Vlade jedini ispravan put za Crnu Goru u ovom trenutku.

U saopštenju se navodi da je Marković informisao o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata sa posebnim akcentom na razvoj Sjevera i istakao da je najvažniji zadatak nove Vlade da što prije usvoji budžet radi očuvanja razvojnog momentuma i nesmetanog funkcionisanja sistema u cjelini.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar Vlade Crne Gore Božo Milonjić i šef kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana