Uhapšen Marko Andrić Kuzman: Sa Belivukom dogovarao likvidaciju Pink Pantera Ljepoje

Tanjug
Foto: Printscreen

BEOGRAD- Nišlija Marko Andrić zvani Kuzman, naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal tereti se da je pripanik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se zajedno sa njima tereti i da je izvršio jedno teško ubistvo.

Andrić, međutim, nije uhapšen zajedno sa pripadnicima ove grupe u akciji tužilaštva i SBPOK-a prošlog četvrtka zbog pomenutih krivičnih djela, već je istog dana uhapšen u Nišu pod sumnjom da je izvršio nedozvoljeno držanje oružja i droge za ličnu upotrebu.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu Ivan Marković rekao je Tanjugu da je Andriću nakon saslušanja u petak određen pritvor do 30 dana i da se nalazi u KPZ Niš.

U tom predmetu se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i nedozvoljeno držanje opojne droge za ličnu upotrebu, precizirao je Marković.

Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična djela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Pored njih dvojice za jedno teško ubistvo terete se i osobe sa inicijalima V.V i V.D, za drugo i N.L, V.D i M.B , a za treće i D.T, V.G i M.A, proizilazi iz saopštenja Višeg suda.

M.A. koji se pominje u narebi tužilaštva, a nije uhapšen sa ostalim pripadnicima ove grupe, je Marko Andrić, saznaje Tanjug.

Prije dva dana su objavljeni snimci telefonskog razgvora u kojem Andrić čita poruke Veljka Belivuka sa "skremblovanog" telefona. Pomenuti snimci razgovora objavljeni su u nedjelju u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bogdan Pušić potvrdio je gostujući u toj emisiji da se u snimku razgovora čuje Marko Andrić Kuzman, kako čita poruke Velje Nevolje sa "skremblovanog" telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi "da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla".

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri".

Ljepoja je jedna od žrtava za čije se brutalno ubistvo sumnjiči Belivuk i njegova ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana