Mandić: Srpski narod dočekuje Božić jedinstveno

Tanjug
Foto: gs

PODGORICA - Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve i istakao da srpski narod dočekuje Božić jedinstveno.

Mandić kaže da srpski narod Božić dočekuje jedinstveno, kao što je na litijama zajednički i dostojanstveno odbranio svoju Srpsku pravoslavnu crkvu, običaje i pretke.

"Nadam se da će Gospod nagraditi naš stradalni narod na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Srbiji i svim krajevima gđe žive Srbi za sve što su učinili kad je bilo najteže za braću u Hristu na prostoru Crne Gore", kazao je Mandić.

Mandić je poželeo da veliki dan Hristovog rođenja okrepi sve u ovim teškim vremenima velikih izazova kada je, kakoje naveo, cijeli svijet na mnogobrojnim iskušenjima.

“Rođenjem Bogomladenca Hrista, počelo je novo doba koje je zauvek promenilo čovečanstvo. Borba za pravoslavne svetinje je neprestana i stalno sa sobom nosi potrebu hrišćanske istrajnosti. Neprijatelji naše vere i majke Crkve ne miruju i traže svaki povod za nove napade na časni krst, monaštvo i sveštenstvo“, naveo je Mandić na fejsbuk profilu Demokratskog fronta.

On je zahvalio episkopu Irineju na podršci, razumevanju i strpljenju u borbi naroda za svetinje, a Joanikiju na dostojnom čuvanju trona Sv. Petra Cetinjskog.

Mandić se, takođe, zahvalio i episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju na revnosnoj službi u korist svoje pastve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana