Mandić: Srbija se učvršćuje kao lider regiona i poželjan partner

Srna
Mandić: Srbija se učvršćuje kao lider regiona i poželjan partner

PODGORICA - Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je Srpskoj naprednoj stranci i predsjedniku Aleksandru Vučiću čestitao pobjedu na izborima i poručio da se Srbija učvršćuje kao lider regiona i poželjan partner.

"Gledajući kako svako malo otvarate puteve, nove fabrike sa velikim brojem radnih mjesta, a istovremeno razgovarate i sarađujete sa predstavnicima najvećih i najmoćnijih zemalja svijeta, postajemo još nezadovoljniji odnosom vlasti u Crnoj Gori prema svojoj zemlji, u kojoj u 14 godina od odvajanja od Srbije nisu uspjeli da dovrše niti jedan auto-put ni da otvore bilo koje postrojenje koje zapošljava veći broj radnika", navedeno je u Mandićevoj čestitki. 

Mandić, koji je i član predsjedništva DF-a, naveo je da činjenice govore da je više urađeno u Srbiji za osam godina, nego što je vlast u Crnoj Gori uradila za trideset godina upravljanja. 

"Zato i odbijaju svaku mogućnost ekonomske saradnje sa nama najbližom zemljom koja bi bila na korist svih građana Crne Gore", ocijenio je Mandić. 

On smatra da će buđenje i pokret naroda koji se desio u Crnoj Gori dovesti do dugo čekanih promjena koje su neophodne u moralnoj i ekonomskoj obnovi zemlje. 

Mandić je najavio da od jeseni kreću istim putem progresa i napretka, koji podrazumjeva i najveću moguću saradnju sa Srbijom koja se polako, ali sigurno učvršćuje kao lider regiona i poželjan partner. 

"Dragi prijatelju, još jednom čestitam za odličan rezultat i želim da nastavite sa vođenjem uspješne politike koja čini Srbiju jačom, a čitav srpski narod ponosnim", napisao je Mandić u pismu Vučiću povodom pobjede na parlamentarnim izborima.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana