Mandić: Spajić pokušava da prekroji izbornu volju građana

Tanjug
Mandić: Spajić pokušava da prekroji izbornu volju građana

PODGORICA - Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana.

Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, naveo je da Spajić pokušava da iz Vlade istisne koaliciju Za budućnost Crne Gore, odnosno autentične predstavnike Srba, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do posljednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega.

-Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, koalicija Za budućnost Crne Gore ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti: u našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS-a, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je radila da Milo Đukanović pobijedi, a da izgubi Jakov Milatović - naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, “da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsjednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar”.

-Spajiću se više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobijedili kriminalni režim Mila Đukanovića. Da li se takva iskrenost od nas traži, da zgazimo većinsku volju naroda, da mu okrenemo leđa i budemo za nove i stare podjele, da kažemo ono što ne mislimo i budemo za ono u šta ne vjerujemo - upitao je Mandić.

On je naveo da je koalicija Za budućnost Crne Gore “iskreno postupila i u razgovoru kod predsjednika Crne Gore”.

On je rekao da iz te koalicije pozivaju Milatovića “da prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači Za budućnost Crne Gore”.

-Sada želimo da ostvarimo i naredne ciljeve, među kojima su ekonomski prosperitet, vladavina prava, obračun sa kriminalom i korupcijom, borba protiv diskriminacije, a naročito demontaža bivšeg režima, kako se više nikada ne bi desilo da Crnom Gorom zavlada Milo Đukanović i njegova hobotnica - zaključio je Mandić.

Mandatar Milojko Spajić saopštio je da Pokret Evropa sad ima većinu za formiranje nove Vlade Crne Gore i najavio da će predsjednik Skupštine biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Na pitanje je li je definitivno da koalicija Za budućnost Crne Gore koju predvode Milan Knežević i Andrija Mandić neće biti dio Vlade, Spajić je odgovorio da jeste i da su pet puta odbili ponude.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana