Mandić: Solidarnost sa Srbima na Kosovu i Metohiji

Srna
Mandić: Solidarnost sa Srbima na Kosovu i Metohiji

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Andrija Mandić iskazao je potpunu solidarnost srpskog naroda iz Crne Gore sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji koji su prištinskoj administraciji poručili da ne prihvataju da se taj prostor etnički očisti od Srba.

Mandić je ocijenio da je srpski narod na Kosovu i Metohiji pokazao odlučnost i da su poslali poruku da ne prihvataju da budu asimilovani tako lako, ili da budu protjerani.

"Naš narod je organizovan veoma dobro i traži poštovanje onoga što je ranije potpisano, prije svega formiranje Zajednice srpskih opština", istakao je Mandić.

Mandić je ukazao na činjenicu da prištinska administracija želi da kroz odluku koja se odnosi na tablice i lične karte izvrši dodatni pritisak prema građanima srpske nacionalnosti i dobije ono što joj je potrebno u tom svojevrsnom zaokruživanju nezavisnosti, a istovremeno nije spremna da ispuni nijednu od obaveza koje je preuzela pred međunarodnim faktorom.

"Dobro je što se umiješala američka administracija i dobro je što je ta odluka pomjerena mjesec dana, ali nije dobro što smo imali takvu vrstu pritiska", ocijenio je Mandić.

Vlasti samoproglašenog Kosova saopštile su u petak, 29. jula, da od 1. avgusta neće priznavati dokumente izdate u Srbiji, te da će oni koji ih posjeduju dobiti privremene dozvole prilikom dolaska na Kosovo i Metohiju.

Saopštenje je dovelo do tenzija na graničnom prelazu. Srbi su blokirali puteve na sjeveru Kosova i Metohije, što je navelo Prištinu da odgodi uvođenje ograničenja ulaska do 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana