Mandić potvrdio da je njegova sin počinio incident

Agencije
Mandić potvrdio da je njegova sin počinio incident

Podgorica - Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je večeras da je njegov 16-godišnji sin osumnjičen da je teško povrijedio vršnjaka u tuči srednjoškolaca u Podgorici, dogovorenoj na društvenoj mreži “Fejsbuk”.

Crnogorska policija uhapsila je danas I.M. /16/ zbog sumnje da je prije dva dana pokušao da ubije D.R. tokom tuče učenika dvije srednje škole u Podgorici.


D.R. je izboden nožem, nakon čege je hitno prebačen u Urgentni centar u Podgorici i nalazi se van životne opasnosti.

Mandić je, u otvorenom pismu javnosti, potvrdio da je riječ o njegovom sinu, dodajući da vjeruje u njegovu nevinost, ali da je na nadležnim državnim organima da utvrde istinu.

“Najvažniji je brz oporavak i dobro zdravlje povrijeđenog dječaka. U potpunosti saosjećam sa njegovim roditeljima i porodicom. Istovremeno, vjerujem da moj sin nije počinalac tog gnusnog čina i duboko žalim što je uopšte do njega došlo”, naveo je Mandić.

On je zatražio da budu prekinuti “nagađanja, podmetanja i izmišljotine, jer se radi o teškoj i delikatnoj situaciji”, te istakao da ne želi da se njegovom javnom obraćanju, kao i čitavom nesrećnom događaju daje bilo kakva politička konotacija.

“Ukoliko se u sudskom postupku utvrdi i dokaže da je tačno da je moj sin kriv, onda neka se striktno poštuje zakon i propisane kaznene odredbe”, izjavio je Mandić i dodao da zakon mora biti iznad nas svih i jednak za sve.

Zakazivanje tuča učenika putem “Fejsbuka” u posljednje vrijeme postala je sve češća praksa u Podgorici, zbog čega je policija uvela redovno patroliranje oko škola.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana