Mandić: Očekujemo učešće u novoj vladi kao druga najjača opcija

Srna
Foto: Borba.me

PODGORICA - Jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrija Mandić rekao je da očekuje da će ova koalicija biti dio nove crnogorske Vlade, te istakao da bi na taj način bila okončana diskriminacija srpskog naroda u Crnoj Gori.

Mandić je rekao da je koalicija “Za budućnost Crne Gore” druga najjača politička opcija potencijalne vladajuće koalicije i autentični predstavnik srpskog naroda u toj državi.

Mandić je izrazio nadu, nakon aktuelnih razgovora u Podgorici između potencijalnih činilaca nove vlade, da će nova vlast biti uspostavljena u što kraćem roku.

“Mislim da bi trebalo da nam pripadne manje funkcija, ali da to budu odgovornija mjesta i ono što je nesumnjivo, nama bi trebalo da pripadne mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore i nekoliko važnih ministarstava”, rekao je Mandić za Tanjug.

On je podsjetio da je protekle sedmice konstituisana Skupština Crne Gore i da u roku od 30 dana crnogorski predsjednik Jakov Milatović treba da izabere mandatara, nakon čega je potrebno najviše tri mjeseca da bi ona bila formirana.

Mandić je istakao da je važno da vlada ima široku podršku, da se ne bi desilo da ta vlada bude obarana nekim spekulacijama iz inostranstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana