Mandić: Ne zaboraviti kosovski zavjet

Srna
Mandić: Ne zaboraviti kosovski zavjet

PODGORICA - Blaženopočivši mitropolit Amfilohije tražio je od svakog pravoslavca u Crnoj Gori da ne zaboravi kosovski zavjet, zbog čega je njihova obaveza i dužnost da nikada ne priznaju okupaciju i izdaju sveto Kosovo i Metohiju, poručio je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić povodom 17 godina od martovskog pogroma.

"Sjeti se, Crna Goro, martovskog pogroma i stradanja Srba na Kosovu i Metohiji! Tih dana sam bio zajedno sa našim narodom u Kosovskoj Mitrovici. Vidio sam na licu mjesta patnju i bol srpskog naroda koji je bio napadnut od albanskih ekstremista", napiso je Mandić na "Tviteru".

U pogromu nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. i 18. marta 2004. godine ubijeno je 19 ljudi, protjerano 4.000 Srba, uništeno 900 srpskih kuća, oskrnavljeno ili spaljeno 39 crkava i na hiljade spomenika na grobljima širom Kosmeta.

U nasilju nad Srbima i srpskom kulturnom i vjerskom baštinom, koje je organizovalo rukovodstvo terorističke OVK uz znanje međunarodnih subjekata iz sastava KFOR-a i UNMIK-a, među 19 ubijenih Srba, osmoro je zvjerski ubijeno, a devastirano je i spaljeno 19 srpskih svetinja građenih u četrnaestom, petnaestom i šesnaestom vijeku.

U pogromu je povrijeđeno oko 900 Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana