Mandić najavio brzo formiranje vlasti u Nikšiću

Tanjug
Mandić najavio brzo formiranje vlasti u Nikšiću

BEOGRAD - Jedan od lidera Demokratskog fronta, okosnice koalicije "Za budućost Nikšića" i članice buduće vlasti u tom drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, Andrija Mandić, najavio je brzo formiranje vlasti i potvrdio da će prvi put nakon 76, a moglo bi se, kako kaže, reći i poslije 80 godina, gradonačelik biti Srbin.

- Od 1941. do 1945. ti gradonačelnici bili su postavljani od vojne vlasti, može se reći punih 80 godina. Luka Mijušković bio je funkcioner Radikalne strane i komunisti su ga ubili '45. i od njega do danas možda je neko bio svjestan svojih korena, ali se nije izjašnjavao kao Srbin - podsjeća Mandić.

Dodaje da je nosilac liste i budući gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević vrlo važna grana u srpskom stablu.

- Poslije jednog dužeg perioda punih 20 godina diskriminatorne politike Mila đukanovića usmjerene protiv Srba, uništen je u potpunosti taj politički projekat - naveo je Mandić.

Nakon objavljivanjja izbornog rezultata na ulicama je bilo mnogo ljudi sa "trobojkama", kaže Mandić i ističe da je crnogorska mladost svjesna svojih korijena, svjesna kom narodu pripada.

Navodi i da svi u Crnoj Gori treba rade da bi država bila uspješna, bogatija i da se oslobodi kriminala i korupcije.

Kada je riječ o vlasti na republičkom nivou, jedan od lidera DF-a dodaje da je skupštinska većina u Crnoj Gori veoma stabilna.

- Važno je da se DPS, koji je sve ove godine tiranisao građane, ne vrati na političku scenu. Mi smo stranke manjina ostavili po strani, greškom premijera i to moramo da ispravimo da bismo poslali pristojnu poruku da je vlast otvorena za manjinske narode i da oni mogu da poprave njihov status i ispune visoke standarde - naveo je Mandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana