Mandić na čelu Skupštine, njegova stranka van nove vlade

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA - Glavni odbor Nove srpske demokratije (NSD) i Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržali su danas prijedlog sporazuma o formiranju nove crnogorske vlade koji je ponudio mandatar Milojko Spajić.

Na sjednici Glavnog odbora NSD-a je predloženo da lider ove stranke Andrija Mandić bude kandidat za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Prema sporazumu koji je ponudio mandatar, NSD-u će pripasti mjesto predsjednika Skupštine Crne Gore, ali za sada neće biti dio nove vlade.

Iz DNP-a su naveli da će dati puni doprinos napretku i koheziji Crne Gore, izrazivši uvjerenje da je vrijeme podjela i vještačkih tenzija prošlost i da svima treba da bude cilj "Crna Gora - građanska država u EU".

- Istovremeno iskazujemo zadovoljstvo da će koalicija `Za budućnost Crne Gore` predložiti za predsjednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića - navedeno je u saopštenju DNP-a.

Aneksom nacrta sporazuma predviđeno je da NSD-u i DNP-u u novoj vladi pripadne mjesto potpredsjednika vlade za infrastrukturu, te ministarstva saobraćaja, prosvjete, turizma, i prostornog planiranja i urbanizma.

Sjednica Skupština Crne Gore na kojoj će se birati predsjednik i podpredsjednici Skupštine Crne Gore i konstituisati nova parlamentarna većina, prema najavama, trebalo bi da bude održana 24. oktobra.

Istoga dana biće održana i druga sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova vlada Crne Gore na čelu sa Milojkom Spajićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana