Manastiri u CG u rukama tuđina

Agencije
Manastiri u CG u rukama tuđina

Podgorica - Poglavar kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve rekao je da će upotrijebiti sva demokratska sredstva ne bi li se domogla crkvi i manastira u Crnoj Gori, prenijele su agencije.

Mihailo je, nakon što je služio pomen Petru Drugom Petroviću Njegošu u kripti mauzoleja na Lovćenu, rekao da su crkve i manastiri u Crnoj Gori trenutno u rukama tuđina .

Mihailo je izrazio nadu da će crnogorska vlast učiniti sve što je u njenoj moći da CPC dobije status koji joj pripada, ističući kako niko iz državnih organa neće da govori o odnosima beogradske filijale SPC u Crnoj Gori i CPC.

- Već duže vreme se borimo, demokratski i ljudski, kako Crnogorcima i pristaje, da se domognemo naših crkava i manastira, koji su još u rukama tuđina. Došlo je vreme da vlast Crne Gore shvati da su vladari Crne Gore, čijim senima se klanjamo, izgrađivali ovu zemlju i crkvu - naveo je on.

Mihailo je poručio da će sveštenstvo CPC ići u hramove da služi tokom svih velikih vjerskih praznika.

- Ako nam i dalje ne bude dozvoljavano da uđemo, služićemo ispred njih - poručio je on.

- Poslužićemo se svim demokratkim sredstvima da CPC bude obnovljena kako zaslužuje i da svako u Crnoj Gori shvati da je ona autokefalna crkva - dodao je Mihailo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana