Lokalni štab u Vinkovcima traži održavanje svadbe u krugu porodice

Tanjug
Lokalni štab u Vinkovcima traži održavanje svadbe u krugu porodice

VINKOVCI - Vukovarsko-sremski Štab civilne zaštite uputio je Nacionalnom štabu zahtijev da se sve svadbe na područu te županije u narednih 30 dana održavaju isključivo u krugu najuže porodice, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare županijskog štaba.

Povod za takav zahtijev je 47 novobolelih osoba u županiji u posljednja 24 sata, a među kojima su najveći broj zaraženih i njihovi kontakti s jedne svadbe održane prošle nedjelje u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca.

“Vidimo da je od 47 novooboljelih čak 19 iz Ivankova. To samo govori da na ono na što smo ukazivali, da će najveću opasnost predstavljati događanja u kojima se ostavaruju bliski kontakti među ljudima”, rekao je načelnik županijskog štaba Zdravko Kelić.

Dodao je da je policija obišla sve sale za svadbe u županiji i uzela kontakte od vlasnika, tako da štab raspolaže podacima o broju svadbi kojih je svakoga vikenda, kako je rekao, velik broj.

Kelić je rekao i da su u dogovoru s lokalnim štabovima odloženi svi javni događaji i skupovi na lokalnom nivou kako bi se i tako smanjio rizik na najmanju moguću mjeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana