Ljubljana - Protesti zbog nepriznavanja Srba kao nacije

Agencije
Ljubljana - Protesti zbog nepriznavanja Srba kao nacije

Ljubljana - Savez srpske dijaspore Slovenije /SSDS/ pozvao je Srbe iz ove zemlje da se sutra pridruže mirnoj protestnoj šetnji u Ljubljani, zbog nepriznavanja Srba kao nacije u Sloveniji i drugih pitanja.

"Pozivamo sve poštene Srbe iz Slovenije, članove i prijatelje, koji imaju dostojanstva, želje i ponosa za ljudsku pravdu, da se pridruže", navedeno je u saopštenju iz SSDS.

Iz Saveza podsjećaju da Ministarstvo kulture Slovenije za pet godina podijeli više od 15.000.000 evra evropskih sredstava namijenjenih ranjivim kulturnim grupama Slovenije, od kojih jedino Savez srpske dijaspore Slovenije i njegova društva svih tih godina nisu dobila nijedan evro.

Protestna šetnja, uz transparente i zastave, će krenuti ispred sjedišta SSDS /Linhartova 13, Ljubljana, Bežigrad/ oko 14.45 časova.

Protest je najavljen i za nedjelju, 1. septembar, od 11.30 do 12.00 časova ispred hrama Svetih Ćirila i Metoda u Ljubljani, ali bez protestne šetnje.

"Protestnom šetnjom želimo ukazati na samovolju, korupciju i bezakonje u lokalnim i državnim institucijama", navedeno je u saopštenju iz SSDS-a.

Protestna šetnja u subotu planirana je i do Ambasade Srbije u Ljubljani, gdje demonstranti planiraju poručiti da su protiv štetne vladajuće politike Srbije u vezi sa Kosovom.

Okupljeni će potom doći do opštinske zgrade, gdje će gradonačelnika pitati zašto ne finansiraju i ovaj savez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana