Ljubljana: Pritvoren predsjednik uprave NLB

Agencije
Ljubljana: Pritvoren predsjednik uprave NLB

Ljubljana - Predsjednik Uprave Nove Ljubljanske Banke Janko Međa je pritvoren zbog istrage poslova koje je sklapao kao član uprave Unikredit Banke.

Slovenačka policija danas sprovodi istragu u NLB i Unikredit Banci, ali i kod kuće predsjednika Uprave NLB Janka Međe, javljaju slovenački mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, istraga je povezana sa poslovima oko prodaje “Merkatora”, i to iz vremena dok je Međa bio član uprave Unikredit Banke.

Policija je i kod predsjednika Nadzornog odbora NLB i nekadašnjeg predsjednika Uprave Unikredit Banke Franca Arhara.

Istraga protiv Međe se vodi zbog zloupotreba unutrašnjih informacija, koja je bitno uticala na cijenu hartije od vrijednosti koje su uvrštene na organizovano tržište hartija od vrijednosti Slovenjie, a kojom su raspolagale odgovorne osobe iz

bankarskih institucija i zloupotrebile je za kupovinu pomenutih hartija od vrijednosti. Policija pretresa poslovne i privatne prostore, u kojima traže materijalne dokaze za dalji krivični postupak.

U istrazi učestvuju 32 pripadnika Nacionalnog odjeljenja za istrage, dok im forenzičarsku pomoć daju policijske uprave Celja i Ljubljane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana