Ljubljana: Bijeli prah bezopasan

Agencije
Ljubljana: Bijeli prah bezopasan

Ljubljana - Slovenska policija objavila je u utorak poslije podne da ispitivanje na veterinarskom fakultetu u Ljubljani nije pokazalo tragove opasnih tvari u bijelom prahu koji se nalazio u pismu, prispjelom u jutarnjim časovima poštom na ljubljansku opštinu te je opozvala postupak zbog kojega je zgrada opštine bila pod višečasovnim nadzorom, prenose agencije.

Policija sada proučava sadržaj pisma, kako bi utvrdila je li riječ o krivičnom djelu, a pokušaće otkriti pošiljaoca, ali za sada ne može potvrditi da je pismo bilo adresirano na ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića i sadržavalo prijetnje, kako su u utorak ujutro prenijeli mediji.

Zbog sumnjivog bijelog praha u pismu, zgrada opštine u središtu Ljubljane juče je više časova bila pod posebnim nadzorom policije, vatrogasaca i radnika zdravstvene zaštite, a tri službenice koje su su bile prisutne kod otvaranja pošiljke izolovane od ostalih radnika.

Pregledom uzoraka supstance i policijskom provjerom odmah ujutro na licu mjesta otklonjene su sumnje da se radi o antraksu ili eksplozivnoj tvari.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana