Linta: Milić uhapšen da bi se izazvao strah među Srbima u Vukovaru

Srna
Linta: Milić uhapšen da bi se izazvao strah među Srbima u Vukovaru

BEOGRAD - Milan Milić /71/ iz Vukovara uhapšen je s ciljem da se izazove dodatna uznemirenost i strah među Srbima u tom gradu i čitavoj Hrvatskoj uoči predstojećeg popisa stanovništva, smatra predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta koji najoštrije osuđuje taj sraman postupak.

Linta poziva Vladu Srbije da osnuje kancelariju za pomoć osumnjičenim, optuženim i osuđenim Srbima za ratne zločine koja bi pružala besplatnu stručnu i pravnu pomoć i finansijsku podršku osumnjičenim, optuženim i osuđenim Srbima da dokažu svoju nevinost i skinu ljagu sa svog imena.

Milić je uhapšen jer je, navodno, u novembru 1991. godine, zajedno sa još nekoliko srpskih boraca, zlostavljao jednog Hrvata.

Linta je naveo da je to jedna u nizu poruka Srbima da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se izjasne kao pravoslavni Hrvati ili da se isele iz Hrvatske.

“Potpuno je jasno da proustaške snage nastoje godinama, putem nasilja i širenja mržnje, da broj Srba u Vukovaru i nizu drugih opština i gradova, nakon završenog popisa stanovništva, bude ispod jedne trećine stanovništva”, dodao je Linta.

Prema njegovim riječima, to konkretno znači da bi Srbi izgubili pravo na službenu upotrebu srpskog jezika i ćirilice što im garantovano Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina.

On smatra i da Srbija treba da uputi najoštriji protest Hrvatskoj da je neprihvatljivo da hapsi Srbe na osnovu lažnih dokaza, saopšteno je iz Saveza Srba regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana