Lider VMRO-DPMNE:Razgovor o vanrednim izborima ili blokada

Tanjug
Lider VMRO-DPMNE:Razgovor o vanrednim izborima ili blokada

SKOPLjE - Lider najuticajnije opozicione stranke u Makedoniji, VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski dao je rok premijeru Dmitru Kovačevskom da do 10. maja zakaže sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka da bi se dogovorili o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora ili će, kako je poručio, u protivnom blokirati rad Sobranja.

-Hajde da pričamo o vanrednim izborima, a do tada nudim nudim (premijeru) četiri tima da mu pomognu da ublaži posljedice krize u kojoj se zemlja nalazi - rekao je Mickoski.

On je Kočevskom dao rok da razmisli do 10. maja.

-Neka ne žuri, neka razmisli. A poslije toga, ako ništa ne bude, nastavićemo sa onim što je usvojio Izvršni odbor stranke, a to je aktivna blokada parlamenta - rekao je Mickoski.

Dio makedonskih medija piše da SDSM ima plan kako da se suprotstavi opozicionim blokadama.

-Nakon šest mjeseci nameće se zaključak da su predsjednici opština VMRO-DPMNE najslabiji gradonačelnici do sada. Nesposobnost i nezaposlenost i ništa drugo. Ovu nesposobnost gradonačelnika VMRO-DPMNE građani vide svakodnevno. Zato Mickoski prijeti blokadama, zato govori o vanrednim izborima u vrijeme najveće ekonomske i energetske krize - kaže portparol SDSM Bogdanka Kužeška.

Premijer Kočevski je juče bio odlučan poručivši da ne prihvata ucjene i ultimatume. On je rekao da je sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka potreban, ali o pitanjima od interesa za građane, a ne samo o vanrednim izborima, jer će izbora biti 2024.

Portal 24sata piše da su koalicioni partneri u vlasti podijeljeni oko zahteva Mickoskog.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana