Lažna uzbuna u Agrokoru, policija pronašla muzičku čestitku

Srna
Lažna uzbuna u Agrokoru, policija pronašla muzičku čestitku

Zagreb - Zbog muzičke čestitke naslovljene na bivšeg direktora za restrukturisanje "Agrokora" Antonija Alvareza, koja je okarakterisana kao "paket sumnjivog sadržaja" sjedište koncerna danas su pretražili policijski stručnjaci i utvrdili da je pošiljka bezopasna.

U policiji navode da je ekipa stručnjaka sa psom za otkrivanje eksploziva stigla po prijavi u zagrebačkog sjedište "Agrokora", ali da je poslije polučasovnog pregleda utvrđeno da nije riječ o "paklenoj napravi".

Portparol "Agrokora" Anja Linić potvrdila je da je to uobičajena procedura, prenose hrvatski mediji.

"Riječ je o jednom pismu, a prema proceduri naš zaposlenik odmah zove policiju ukoliko je nešto sumnjivo. Bilo je i ranije takvih situacija", rekla je ona.

Antonio Alvarez bio je glavni direktor za restrukturisanje "Agrokora", a Hrvatsku je napustio nakon što je Vlada Hrvatske imenovala Antu Ramljaka za vanrednog povjerenika hrvatskog koncerna u skladu sa Zakonom o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Hrvatsku, koji je Sabor usvojio 6. aprila.

"Agrokor" ima problem sa likvidnošću zbog nagomilanih dugova u iznosu od šest milijardi evra, od kojih najveći dio dospijeva na naplatu 2020. godine. Ovaj koncern svu dobit već troši samo na otplatu kamata.

Ulogu lidera u traženju rješenja preuzela je Sberbanka, koja drži više od polovine duga "Agrokora". Ruska VTB banka je, uz Sberbanku, jedan od najvećih povjerilaca "Agrokora".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana