Lavrov: Evropa i Amerika opsjednute kontrolom na Balkanu

Srna
Lavrov: Evropa i Amerika opsjednute kontrolom na Balkanu

Kalinjingrad - SAD i pojedine zemlje EU opsjednute su idejom da još jednom upravljaju Balkanom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je nakon razgovora sa slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom u Kalinjingradu rekao da EU ima planove za zemlje Balkana, što dokazuju razni procesi pregovora u koje su uključene Srbija, Kosovo, Makedonija i Crna Gora.

On je istakao da Moskva nema ništa protiv evropskih ekonomskih integracija država na Balkanu, ali da se nada da će EU ostaviti prostor zemljama Balkana i za saradnju sa Evroazijom.

Komentarišući optužbe EU o miješanju Rusije u unutrašnju politiku drugih zemalja, Lavrov je istakao da EU pokušava da na Moskvu prebaci krivicu za unutrašnje probleme u Uniji, prenosi TASS.

Lavrov je podsjetio da je Moskva optužena za umiješanosti u unutrašnju politiku SAD i evropskih zemalja i za pokušaj ugrožavanja jedinstva u Evropi.

"Moskva je iskreno zainteresovana za E, u smislu da Unija postane dovoljno jaka, ujedinjena i sposobna da svoju spoljnu politiku kreira bez uticaja sa strane", rekao je Lavrov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana