Kurir: Đilas nas tuži za milijardu evra

Agencije
Kurir: Đilas nas tuži za milijardu evra

Beograd -- Dnevni list "Kurir" saopštio da ga je Dragan Đilas tužio za milijardu evra i zatražio zaštitu "od pritiska, zastrašivanja i pokušaja gašenja".

U saopštenju "Kurira" navodi se da je gradonačelnik Beograda tužio list za milijardu evra, odnosno za sumu od 120 milijardi dinara i da je tražio da se zabrani pisanje negativnih tekstova o njemu.

"Kurir" je saopštio da je u tužbi navedeno da Đilas tuži Kurir "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", a ocjenjuje se da je tužba
nezabilježena u sudskoj praksi i pokušaj Đilasa da "ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi Kurir pod svoju kontrolu".

Kako se navodi u saopštenju, Đilas u tužbi zahtjeva da sud izrekne i hitnu privremenu mjeru - da se "Kuriru" zabrani da objavljuje negativne tekstove o njemu, pod pretnjom plaćanja novčane kazne od 500.000 dinara.

"Ovim zahtevom Đilas na mala vrata uvodi cenzuru u srpske medije i pokušava da disciplinuje one koje nije uspeo da stavi pod kontrolu preko svoje medijske kuće 'Dajrekt medija', koja ima monopolski položaj na tržištu reklama u Srbiji i određuje u kojim medijima će se pojaviti reklame privatnih, ali i velikih državnih kompanija", ocijenio je "Kurir".

Taj list je naveo da je o tužbi obavjestio sva domaća i međnarodna novinarska udruženja, strana predstavništva i medije u Srbiji, regionu i svijetu i da očekuje zaštitu. Poručeno je i da će list "nastaviti da piše o aferama Dragana Đilasa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana