Krstovići nude 2,5 miliona evra za odbranu sa slobode

Srna
Foto: Agencije

PODGORICA - Branioci Budimira i Marine Krstović, optuženih za šverc 1,2 tone kokaina, ponudili su Višem sudu u Podgorici jemstvo od skoro 2.500.000 evra za odbranu sa slobode.

Prvooptuženi Budimir i njegova kćerka Marina pred sudijom su obećali da neće bježati ako ih pusti na slobodu i da neće ometati sudski postupak na bilo koji način. Branioci Krstovića vjeruju da nema razloga da se prijedlog za jemstvo ne usvojim, a sudija Višeg suda Vesna Kovačević saopštila je da će odluku donijeti do kraja sedmice.

Advokat Dragoljub Đukanović, branilac Krstovića, rekao je crnogorskim medijima da je za svog klijenta ponudio jemstvo od 1.200.000 evra, koje se sastoji u hipoteci na porodičnu kuću u selu Mojanovići i na hartije od vrijednosti u CKB banci. Branilac njegove kćerke Marine, advokat Stefan Jovanović, rekao je da će za nju podnijeti prijedlog za određivanje jemstva od 1.250.000 evra, koje se sastoji u konstituisanju hipoteke na nepokretnostima koje su u svojini porodice Krstović.

Uz jemstvo, branioci su Višem sudu predložili i da, ako treba, njihovim branjenicima odredi neku od mjera nadzora - oduzimanje putnih isprava, zabrana napuštanja mjesta prebivališta, svakodnevno javljanje nadležnom državnom organu ili zabranu napuštanje stana uz elektronski nadzor.

Početak suđenja Krstovićima zakazan je za poslednji dan februara. Optužnica ih tereti za šverc 1.206 kilograma kokaina, pronađenog u njihovom magacinu u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana