Krivokapić:Niko mi nije nudio da budem marioneta Srbije

Tanjug
Krivokapić:Niko mi nije nudio da budem marioneta Srbije

PODGORICA - Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kaže mu niko nikad nije ponudio ulogu marionete zvanične Srbije jer, navodi, „svi vrlo dobro znaju da bi tu ulogu uvijek odbio“.

-Ja sam od početka, odmah poslije 30. avgusta (prošle godine), poručio da nemam mentora. Moja Crna Gora mi je važnija, taj kamen cucki mi je miliji od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji. Ne zbog toga što ja ne volim Šumadiju, nego zbog toga što imam takav odnos i što smo tako vaspitavani da postoji pupčana veza čovjeka sa njegovim ognjištem. Ta pupčana veza je nešto što mene jedino opredjeljuje - kaže Krivokapić.

Ako ponovo u parlamentu bude pokrenuta inicijativa za izglasavanje nepovjerenja njegovoj vladi, povinovaće se, kaže, većini od 41 poslanika.

Smatra, međutim, da aktuelnu izvršnu vlast treba zadržati u narednoj godini i što je najvažnije 2023, jer bi, kako navodi, bilo kakve promene u konceptu vlade, izazvale nove negativne tektonske poremećaje, a to, kaže, ne bi bilo dobro.

-Ovu vladu treba sačuvati kao vladu stručnjaka, koji mogu da iznesu planirane reforme tokom 2022. godine, i još značajnije 2023. godine. To znači da bi bilo jako poželjno jačanje vlade, kroz unapređenja u određenim segmentima, gde imamo jedan veliki pritisak i višeresorno opterećenje unutar nekih ministarstava - rekao je Krivokapić u novogodišnje intervjuu podgoričkim „Vijestima“.

Premijer kaže da nije zadovoljan radom troje ministara, ali da nije ni na sjednici vlade rekao o kome je reč.

Tvrdi i da su određeni politički akteri tajno pregovarali o izboru nove vlade, i da je ona “bukvalno bila i formirana”.

Rekao je i da se spremala politička korupcija prilikom glasanja o nepoverenju njegovoj vladi u parlamentu, ali se od toga odustalo, a na tome je, kaže, radio predsjednik države Milo Đukanović.

Smatra da je program “Evropa sad” najznačajniji događaj u posljednje vrijeme u Crnoj Gori.

Krivokapić je čestitao građanima Novu godinu porukom da je u godini na izmaku Crna Gora prvi put osjetila istinsku slobodu i da, kako je rekao, dolazi vrijeme koje će donijeti bolji standard, pravdu, stabilnost i pomirenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana