Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Tanjug
Krivokapić zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Podgorica - Premijer Zdravko Krivokapić za sutra je zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Prema faksimilu poziva upućenom predsjedniku parlamentarnog Odbora za bezbjednost Milanu Kneževiću, a koji je objavio podgorički portal Borba, tema sutrašnje sjednice je analiza aktuelne bezbjednosne situaciji i razno.

Na prošloj sjednici Vijeća, održanoj 23. avgusta, konstatovano je da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori redovna, stabilna i mirna.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je novinarima juče rekao da je procijena da bezbjednosna situacija u Crnoj Gori nije povoljna.

Sekulović je o procjeni bezbjednosne situacije govorio u kontekstu predstojećeg ustoličenja izabranog mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedjelju, 5. septembra, za kada je predviđeno i okupljanje onih koji se protive tom crkvenom događaju na Cetinju.

Dolazak na protestni skup najavio je u subotu i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ako ceremonija ustoličenja ne bude izmještena, dok je premijer Krivokapić, koji je ranije rekao da će prisustvovati ustoličenju i to bez obezbjeđenja, odustao od odlaska na Cetinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana