Krivokapić: U pragmatičnosti graditi buduće dobre odnose

Srna
Krivokapić: U pragmatičnosti graditi buduće dobre odnose

PODGORICA - Predsjednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da Crna Gora i Rusija treba da grade dobre buduće odnose u kulturi, obrazovanju, nauci, inovacijama, te da jačaju trgovinsko-ekonomske odnose.

On smatra da je politika ovog vremena racionalna, realna i pragmatična i u tom realizmu i pragmatičnosti treba graditi buduće dobre odnose.

“Znam sigurno da, iako naši mediji o tome spekulišu, Ruska Federacija nije imala bilo kakve loše političke namjere, nego da je odluke da ne bude letova iz Moskve i Sankt Peterburga donosila na osnovu naših zvaničnih podataka Instituta za javno zdravlje”, naveo je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je, pošto je Crna Gora po svim kriterijumima ušla u zeleni pojas, siguran da će već početkom sljedećeg mjeseca početi letovi iz Moskve.

“Nama dragi turisti biće dočekani klasičnim gostoljubljem, toplim morem, divnim osjećajem koji imaju i vezuje ih za Crnu Goru. To je ono što nas spaja. Sve što nas spaja treba da unapređujemo, da ono što nas razdvaja pokušamo da razumijemo jedni druge i da na najbolji način odgovorimo u korist građana i Rusije i Crne Gore”, poručio je Krivokapić.

Krivokapić, koji je prisustvovao proslavi u organizaciji ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, povodom Dana Rusije, 310 godina od prvih političkih kontakata između dvije zemlje i 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, rekao je da je opredjeljenje Vlade potpuno jasno i nedvosmisleno - ono je iskazano Sporazumom koji su potpisala tri lidera i to 8. septembra kao znak buduće spoljnopolitičke orijentacije.

“Iz takve spoljnopolitičke orijentacije možda je neko očekivao drugačiji odnos ove vlade prema Ruskoj Federaciji. A, mi ništa ne tražimo nego da se razumijemo i da Ruija ima isti ili sličan odnos sa drugim članicama EU, kojima teži i Crna Gora. Ono što je specifično, a mi živimo u vremenu brojnih dezinformacija, vrlo često te dezinformacije utiču na određene političke odluke”, naglasio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana