Krivokapić: Svaki ministar da formira svoj tim

Srna
Foto: Arhiva

PODGORICA- Mandatar za sastav nove crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da funkcije po dubini koje treba da rasporedi parlamentarna većina treba da pokriju stručni i kompetentni ljudi, a da svaki ministar treba sam da formira svoj tim.

Krivokapić je rekao da je strankama parlamentarne većine predložio da formiraju radnu grupu koja će se baviti raspodjelom funkcija po dubini, nakon što je od njih dobio zahtjev da se precizno izvrši raspodjela.

"Da bi da raspodjela po dubini bila cjelishodna za čitavu strategiju koju pravimo, potrebno je da na svim tim funkcijama preovladavaju stručni kompetentni kadrovi koji će moći da odgovore izazovima sa kojima ćemo se susresti", rekao je Krivokapić agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, svako odlaganje je gubljenje vremena i predstavlja lošu karakteristiku ili poruku koju šalju ne samo crnogorskoj javnosti, nego i međunarodnoj koja sa pažnjom prati šta se dešava.

On je ponovio da je ubijeđen da će 2. decembra konačno biti usvojena "prva nova demokratska Vlada u istoriji Crne Gore".

Kada je riječ o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, Krivokapić je naveo da će to biti u nadležnosti ministra pravde koji će predložiti najbolje rješenje koje je u saglasju sa strukom i sa svim zainteresovanim stranama.

"Nadam se da će političke partije koje čine većinu u parlamentu prepoznati to kao takvo rješenje, ali ako neko ima bolje rješenje, uvijek treba da idemo na to da bolje prevlada", istakao je Krivokapić.

On je dodao da se mora promijeniti stil rada i da treba smijeniti bilo koju Vladu ili ministra ako radi loše.

"Znači da ta nezamjenjivost ne bude mjera našeg bitisanja, nego je mjera rad i rezultat toga rada. Ako se okrenemo takvim principima gdje će prvo stručnost i odgovornost da dominira nad svim, onda ćemo imati drugačiju Crnu Goru", poručio je Krivokapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana