Krivokapić ponovo predsjednik Skupštine Crne gore

Agencije
Krivokapić ponovo predsjednik Skupštine Crne gore

Podgorica - Lider crnogorske Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić danas je četvrti put izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore, prenose agencije.

Za Krivokapića je glasalo 46 poslanika vladajuće koalicije, dok je protiv bilo 34 poslanika opozicije.

Poslanicima novog saziva Skupštine Crne Gore za danas je ostalo da izaberu i tri potpredsjednika parlamenta.

U prigodnom obraćanju Krivokapić je istakao da su “evropske integracije šansa da se unaprijedi kontrolna uloga parlamenta”.

- Država bez snage da provede zakone vodi u nestabilnost. Snaga države stalno raste kroz posvećenost vladavini prava. Slaba država ne može biti brana nelegalnim finansijskim interesima, koji su suprotni potrebama građana. Parlamentarni konsenzus o jačanju moći Skupštine otvorio nam je vrata EU - poručio je Krivokapić.

Krivokapić jedan je od osnivača SDP-a, a politički angažman počeo krajem osamdesetih, kada se intenzivno uključio u politički život Crne Gore.

Biran je za poslanika u osam saziva Skupštine Crne Gore, prvi put 1989. godine, kao i Skupštine SRJ od 1993. do 1997. godine i Skupštine Državne zajednice SCG od 2003. do 2006. godine.

Predsjednik je crnogorskog parlamenta od 2003. godine.

Izabrana tri potpredsjednika

Poslanici Skupštine Crne Gore su na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabrali tri potpredsjednika, dva iz reda vladajuće koalicije i jednog iz reda opozicije.

Za potpredsjednike su izabrani poslanik Demokratske partije socijalista Željko Šturanović, poslanik Bošnjačke stranke Suljo Mustafić i poslanik opozicionog Demokratskog fronta Branko Radulović.

Oni su nakon izbora položili zakletvu pred poslanicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana