Krivokapić: Ključne reforme u medijskom sektoru

Srna
Krivokapić: Ključne reforme u medijskom sektoru

PODGORICA - Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je tokom današnjeg nastavka kontinuiranog dijaloga sa medijima da su reforme u medijskom sektoru ključne kako bi se obezbijedilo objektivno, profesionalno i kredibilno izvještavanje javnosti, ali i održiv rad medija na uređenijem tržištu, koje će pružiti neophodni medijski pluralizam.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ministar javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić, direktor nezavisnog dnevika "Vijesti" Marijana Bojanić, glavni urednik dnevnika "Dan" Mitar Rakčević, direktor dnevnika "Pobjeda" Draško Đuranović i izvršni direktor nedeljnika "Monitor" Milena Perović.

Krivokapić je rekao da je svjestan izazova sa kojim se suočavaju štampani mediji, te da je teško preživjeti na malom tržištu kao što je Crna Gora.

On je još jednom iskazao punu podršku naporima Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija da se sastane sa svim medijima u Crnoj Gori i želju da bude upoznat sa svim prijedlozima koje predstavnici medija iznesu na sastancima.

"Cilj ovog sastanka je da se upoznamo, da vidimo koji su to ključni problemi sa kojima se suočavaju štampani mediji, da ih markiramo i pokušamo zajednički da nađemo rješenja", naglasio je Krivokapić.

Srzentićeva je rekla da im nije cilj "gašenje požara", već rješavanje sistemskih izazova cjelokupnog medijskog sektora.

"U nama ćete imati iskrenog i otvorenog partnera koji je spreman da o svim temama razgovara u ovakvim i sličnim formatima i da rješavamo probleme", poručila je ona.

Predstavnici štampanih medija ukazali su na probleme sa kojim se suočavaju, visokim troškovima koje iziskuje distribucija novina kao i postojećim monopolom na tržištu.

Cilj Kontinuiranog dijaloga sa medijima je dobijanje informacija o najvećim izazovima sa kojima se susreću svi predstavnici medijske zajednice, kako bi se udruženim snagama postigla održiva rješenja u toj oblasti, a sastanci sa medijima biće organizovani i u narednom periodu.

Premijer Krivokapić i Srzentićeva prethodne sedmice razgovarali su sa predstavnicima RTCG, TV Vijesti, TV Nova M i Prva TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana