Krivokapić i Grubišić: Stvoriti uslove za rješenje pitanja Prevlake

Srna
Foto: gov.me

PODGORICA- Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i hrvatski ambasador u Podgorici Veselko Grubišić istakli su danas da je pitanje Prevlake jedino otvoreno između dvije zemlje, te iskazali spremnost da se ulože napori kako bi došlo do njegovog trajnog rješenja na obostrano zadovoljstvo.

Tokom susreta je bilo riječi o pristupanju Crne Gore EU, izgradnji jadransko-jonske magistrale, te stvaranju uslova za zatvaranja pitanja Prevlake, saopšteno je iz crnogorske Vlade.

Krivokapić je potvrdio je da je Crna Gora nedvosmisleno okrenuta evropskim integracijama i da joj na tom putu hrvatsko iskustvo može biti dobar primjer i smjernica za dalje korake.

Grubešić je rekao da je zvaničan stav Hrvatske nastavak pružanja pomoći Crnoj Gori na evropskom putu u vidu ekspertize, učešća u tvining projektima i ostalim formama pogodnim za obje zemlje.

Kada je riječ o jadransko-jonskoj magistrali, sagovornici su se usaglasili da je njena izgradnja od velikog interesa, ne samo za Crnu Goru i Hrvatsku, već i za čitav region.

Crnogorski premijer je istakao važnost što skorijeg definisanja konačnog plana i projekta, kako bi se njegovoj realizaciji što prije pristupilo.

Grubešić je rekao da Hrvatska podržava i unapređenje putne infrastrukture i veze Crne Gore sa Srbijom i regionom uopšte, te što brže povezivanje sa koridorom 10, što će, između ostalog, uticati povoljno na crnogorski turizam.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno ubrzati prekogranični promet i izrazili uvjerenje da će predstojeća turistička sezona, uprkos pandemiji, biti znatno uspješnija od prethodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana