Krivična prijava za mašinovođu koji je zabio voz u autobus

Jutarnji list
Krivična prijava za mašinovođu koji je zabio voz u autobus

Šibenik – Mašinovođa koji je 3. avgusta naletio na autobus na pružnom prijelazu u Siveriću, pritvoren je uz krivičnu prijavu u kojoj policija navodi da nije uspio zaustaviti vlak iako je bio upoznat s činjenicom da rampa i signalizacija na prelazu ne rade, prenosi “Jutarnji list”.

Policija je istragu završila juče i 51-godišnjeg mašinovođu iz Sitnog Donjeg osumnjičila za krivično djelo ugrožavanja saobraćaja, saopštila je danas šibensko-kninska Policijska uprava.

U toj nesreći teže su povrijeđene dvije osobe iz autobusa, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne za život, lakše je povrijeđeno devet putnika iz autobusa, jedan putnik iz voza, vozač autobusa, mašinovođa i kondukter iz voza.

Mašinovođu policija sumnjiči da je 3. avgusta 2013. upravljajući putničkim vozom na relaciji Knin-Drniš, na prelazu “Jabuka” u Siveriću oko 8.28 časova “nije uspio zaustaviti vloz iako je bio upoznat da je na pružnom prelazu neispravan svjetlosno-zvučni uređaj kao i polubranici za zatvaranje saobraćaja, odnosno da prelaz nije obezbjeđen, o čemu je imao izdat pismeni nalog”.

Zbog toga je naletio na autobus šibenskih registracija, kojim je na liniji od Knina za Drniš upravljao 43-godišnjak iz Dubrave kod Šibenika, pri čemu je usljed udara voz odgurao autobus 21 metar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana