Krivična prijava protiv Krivokapića i Konjevića zbog spomen-ploče u Morinju

Srna
Krivična prijava protiv Krivokapića i Konjevića zbog spomen-ploče u Morinju

PODGORICA - Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv doskorašnjih ministara inostranih poslova i odbrane Ranka Krivokapića i Raška Konjevića zbog spomen-ploče koja je 10. oktobra postavljena u Morinju, u Boki Kotorskoj, u prisustvu hrvatskih zvaničnika.

Postupajući inspektor prijavu je podnio juče zbog, kako je precizirano, povrede člana Krivičnog zakonika, koji se odnosi na povredu i nedozvoljeno podizanje spomen-obilježja.

"Ko ošteti, uništi, neovlašćeno izmijeni, doradi, izmjesti, zamijeni ili ukloni spomen-obilježje, ili podigne ili organizuje podizanje spomen-obilježja čije podizanje nije dozvoljeno, kazniće se zatvorom od jedne do tri godine", navodi se u tom članu.

Iz Uprave za inspecijske poslove je rečeno da je opština Kotor dužna da ukloni spomen-obilježje, ali da njen predsjednik Vladimir Jokić to rješenje ne sprovodi.

Spomen-ploča otkrivena je 10. oktobra, uz prisustvo tadašnjih ministara Krivokapića, Konjevića i Adrijana Vuksanovića, ali i ministara iz Vlade Hrvatske.

Istog dana, nekoliko desetina mještana protestovalo je ispred nekadašnje kasarne u Morinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana