Krišto informisala Milanovića o aktuelnoj situaciji u BiH

Tanjug
Krišto informisala Milanovića o aktuelnoj situaciji u BiH

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović razgovarao je danas u Zagrebu sa predsedavajućom Savjeta ministara BiH Borjanom Krišto, koja ga je upoznala s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH nakon konstituisanja nove vlasti, kao i o prioritetima Saveta ministara.

Kako je saopšteno iz Kabineta hrvatskog predsjednika, Krišto je istakla da su evroatlantske integracije BiH i reformski procesi u fokusu rada Savjeta ministara BiH, pri čemu je posebno naglasila potrebu hitnih izmjena izbornog zakonodavstva u skladu s presudom Ustavnog suda BiH i presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Milanović je, navodi se, podržao nastojanja novog Savjeta ministara BiH da se ubrzaju promjene izbornog zakonodavstva.

Milanović je, dodaje se, podržao i nastojanje novog Saveta ministara BiH da se ubrzaju promjene izbornog zakonodavstva kojima bi se obezbjedila konstitutivnost, ravnopravnost i legitimna zastupljenost sva tri naroda BiH u svim tijelima vlasti. 

"Isto tako, potvrdio je da će Hrvatska, kao i do sada, ostati snažan glas i zagovarač Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji", rekao je Milanović.

Sagovornici su se složili da je potrebno intenzivirati saradnju između dve susjedne i prrijateljske zemlje u predstojećem periodu.

"Predsjednik Milanović čestitao je ujedno Borjani Krišto na imenovanju na dužnost predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i poželio joj uspjeh u radu", navodi se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana