Kriminalci ponovo udaraju na crnogorsku policiju

Agencije
Kriminalci ponovo udaraju na crnogorsku policiju

Podgorica - Organizovani kriminal u Crnoj Gori je političkog profila i policija je nemoćna u borbi protiv mafije, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević i osudio napad na komandira Interventne jedinice CJB Bar Ivana Đokovića.

Na Đokovićevom automobilu u subotu ujutru aktivirana je eksplozivna naprava. U snažnoj eksploziji uništen je Đokovićev privatni automobil.

Policijska jedinica kojom on rukovodi prije nekoliko dana je, nakon što je intervenisala pretresajući pripadnike jedne od barskih kriminalnih grupa, oduzela od njihovog šefa blindirani džip.

Navodno je taj opasni kriminalac najavio da će se osvetiti, a u Upravi policije kažu da su njihove barske kolege to službeno evidentirale. Kriminalac, za koga sumnjaju da je naložio dizanje u vazduh automobila policajca Đokovića, prije nekoliko dana navodno je napustio Crnu Goru. Policijski funkcioneri i ranije su bili na meti crnogorskih kriminalaca. Kako je kazao Medojević, "novi teroristički napad u Baru samo dokazuje da su razorene institucije sistema zadužene za borbu protiv mafije".

Medojević je ocijenio da je mafija u Crnoj Gori danas organizovanija, opremljenija i bogatija od policije.

- A ima i logističku zaštitu od Agencije za nacionalnu bezbjednost koji kontroliše određeni broj tužilaca, sudija, i zna da je jača od ove i ovakve države ojađene vladavinom DPS-a - saopštio je Medojević.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je da napad na automobil komandira policije u Baru predstavlja "rukavicu bačenu državi u lice" i da će država bez milosti odgovoriti na takve napade.

- Želim da im poručim da smo tu rukavicu prihvatili i da će imati veoma brz i jasan odgovor. Sa državom se na ovakav način neće moći igrati - rekao je Marković.

On je pozdravio i ohrabrio profesionalan rad rukovodstva policije u Baru, posebno načelnika i komandira koji je napadnut.

- Crna Gora ostaje dosljedna svojim principima da obezbijedi stabilnost i mir, komfor za sve koji u njoj žele da žive na miran način - rekao je Marković.

U Baru se tokom posljednjih mjeseci u obračunima dva suprotstavljena kriminalna klana dogodilo nekoliko ubistava. Nakon toga, policija je pojačala kontrole na ulicama i izvela nekoliko pretresa, tokom kojih je zaplijenjeno oružje.

PzP traži ostavke

U Pokretu za promjene (PzP) smatraju da je pravo vrijeme da ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović podnesu ostavke na svoje funkcije.

Ovakav stav PzP-a saopšten je nakon, kako su ocijenili, "katastrofalne bezbjednosne situacije", ne samo u Podgorici i Baru, već širom Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana