Krim-policajac pomagao dilerima

24ur.com
Krim-policajac pomagao dilerima

Zagreb - U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji razbijanja narko-lanca u Sloveniji i Hrvatskoj juče su uhapšene 33 osobe, od kojih je 15 Hrvata, objavili su hrvatski mediji.

Kako saznaju hrvatski mediji, jedan od uhapšenih je pripadnik krim-policije koji je sarađivao sa dilerima.

Hrvatski mediji su prenijeli da su pripadnici hrvatske i slovenačke policije uhapsili osumnjičene za umiješanost u međunarodni lanac preprodaje droge i da je akcija koordinisana sa Interpolom.

Intenzivni policijski pretresi sprovode se na području Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, ali i širem području Zagreba.

Slovenačko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su u ranim jutarnjim časovima službenici Kriminalističke policije iz Kopra u saradnji sa službenicima Uprave policije (GPU-a) i specijalizovanih javnih tužilaca Slovenije počeli završnu etapu akcije prema međunarodnoj kriminalnoj organizaciji koja se u Sloveniji i Hrvatskoj bavi švercom droge.

- Akcija se koordinisano sprovodi u saradnji sa službenicima Policijske uprave primorsko-goranske u Hrvatskoj - navedeno je u saopštenju slovenačkog MUP-a.

Radi se o velikoj policijskoj akciji koja je mjesecima pripremana uz pomoć kancelarije Interpola u Ljubljani i Zagrebu, ali i sjedišta u francuskom Lionu.

Kriminalistička akcija obuhvata i tajne mjere nad policijskim službenicima u Sloveniji i Hrvatskoj. Za neke policajce, naime, sumnja se da su odavali podatke iz istraga ključnim ljudima iz kriminalne organizacije koja je drogu transportovala i prodavala na području dvije države.

Prvi je detalje o akciji prenio slovenački portal "24ur.si".

Slovenija

Slovenački mediji su objavili da u Sloveniji, na području Postojne, Sežane, Logatca i Ljubljane oko 100 policajaca istražuje dokaze protiv 18 uhapšenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana