Krila Oluje na poštanskim markama u Hrvatskoj

Tanjug
Foto: Index.hr

ZAGREB- Hrvatska pošta saopštila je danas da će od sutra, dva dana uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, u opticaj pustiti novi prigodni poštanski blok sa motivom formacijskog leta aviona akrobatske grupe Krila Oluje.

Prigodni blok je štampan 30.000 primjeraka i čine ga dvije marke. Autor bloka je dizajner iz Zagreba Orsat Franković, a fotografiju je snimio vođa akrobatske grupe Krila Oluje kapetan Darko Belančić.

Vrijednost maraka označena je slovnom oznakom B, što odgovara iznosu poštarine za pismo mase do 50 grama u međunarodnom prometu, prenijela je Hina.

Krila Oluje su akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog vazduhoplovstva (HRZ) s ciljem da prezentuje vještine, discipline i timskog rada i visokog stepena obučenosti pripadnika HRZ-a i Oružanih snaga RH.

Službeno su predstavljeni javnosti 5. avgusta 2005. u Kninu povodom obilježavanja 10-te godišnjice vojno-redarstvene operacije “Oluja”, po kojoj je i dobila ime.

Krila Oluje djeluju u sastavu 392. eskadrile aviona 93. krila HRZ-a u kasarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku, a njihovi piloti lete na avionu Pilatus PC-9M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana