Krešić: modernizacija oružanih snaga veoma bitna

Srna
Krešić: modernizacija oružanih snaga veoma bitna

SARAJEVO - Zamjenik ministra obrane u Savjetu ministara Mijo Krešić istakao je danas u Sarajevu da su projekti modernizacije Oružanih snaga BiH veoma bitni, te da ovo ministarstvo želi imati širok izbor partnera i ponuđača.

U razgovoru sa predstavnicima izraelskih kompanija u području vojne industrije, Krešić je pozdravio njihovu želju za uspostavljanje saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

On je predložio dalje susrete sa tehničkim osobljem Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koji direktno radi na sredstvima bitnim za modernizaciju Oružanih snaga.

Predstavnici izraelskih kompanija predstavili su svoje proizvode i projekte modernizacije na polju vazduhoplovnih, borbenih i elektronskih sistema koji djeluju na kopnu, moru, vazduhu, svemiru i kibernetičkom prostoru.

Oni su izrazili spremnost za ostvarivanje poslovne i edukativne saradnje s Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama BiH.

Razgovoru je prisustvovao i pomoćnik ministra obrane za obavještajno-bezbjednosne poslove Predrag Đurić, dok su goste iz Izraela predvodili viši direktor za korporativni marketing Izraelske vazduhoplovne industrije Evgeni Šajnin i regionalni direktor za marketing i razvoj kompanije “Elta sistems” Dani Paslev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana