Kralj kokaina pao kupujući donji veš u Trstu

Agencije
Kralj kokaina pao kupujući donji veš u Trstu

Trst - Podgoričanin Luka Dacić (47) uhapšen je u tržnom centru u Trstu zbog sumnje da je koordinirao transport droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina.

Kako prenose crnogorski mediji, Dacić je ranije u odsustvu osuđen na sedam godina zatvora i kaznu od 68.000 evra.

On je uhapšen sa falsifikovanim dokumentima u prodavnici veša dok je bio u društvu sa Slovencem.

Kako pišu podgorički mediji, "u momentu hapšenja Dacić je bio elegantno obučen, a kod sebe je imao lažna dokumenta".

Prema nalazima italijanskih istražnih organa, Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom švercu droge, a organizovao je pojedinačne pošiljke koje su se merile desetinama kilograma.

U septembru 2011. godine sud u Milanu je izdao nalog za njegovo hapšenje, a nakon što je oktobra iste godine označen kao bjegunac, uslijedila je i međunarodna potjernica, izdata 2012. godine. U međuvremenu je Dacić prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora i 68.000 evra kazne.

Dacić je optužen u okviru istrage "Fleš", koja je otvorena 2009. godine, a koja je tokom četiri godine trajanja rezultirala hapšenjem 49 lica i optužbama protiv još 14 osoba, kao i oduzimanjem 65 kilograma kokaina i šest kilograma heroina.

U okviru istrage otkrivena je švercerska ruta kojom je droga putovala preko Trsta i regije Frijuli Venecija Đulija do glavnih čvorišta u Lombardiji.

Prema optužnici, Luka Dacić je, zajedno sa još četvoricom organizovao uvoz šest kilograma kokaina sa Balkana. Dvojica njegovih kolega su uhvaćena 2009. godine u Zagrebu, kada je u njihovim kolima pronađeno 12 paketa od po pola kilograma droge.

Ferk

Luka Dacić je, prema nalazima istrage, bio desna ruka glavnog slovenačkog švercera droge Aleksandra Ferka, ali  je otkriven njihov plan da u luku Trst bude dovezeno 200 kilograma kokaina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana