Kraj privilegija za Jadranku Kosor?

Večernji list
Kraj privilegija za Jadranku Kosor?

Zagreb - Ukoliko se bivši predsjednik HDZ-a Jadranka Kosor ne bude žalila na izbacivanje iz stranke ostaće bez svih privilegija stečenih visokim pozicijama.

Od 1995. godine, kada je ušla u HDZ i Sabor, Kosor je uživala u brojnim privilegijama - službeni auto, vozač, sekretarica..., ukazuje zagrebački “Večernji list” i podsjeća da bivši premijer još nije odlučila da li će uloziti žalbu na presudu o bezuslovnom isključenju.

- Nisam još dobila presudu, a nakon sto je dobijem dobro ću je proučiti sa advokatom i donijeti odluku da li ću se žaliti - navela je Kosorova koja je u petak, na dan izricanja presude, poručila da se neće žaliti i upitala: “Kom bi se to sudu žalila?”.

Ukoliko njena konačna odluka bude da “nema žalbe”, ili ako Predsjedništvo stranke eventualnu žalbu ne prihvati, naredne sedmice će biti stavljena tačka na njen 17. godišnji privilegovani period u sada opozicionoj stranci.

Prvi put otkako je ušla u Sabor Kosor će ostati bez svih prednosti koje su joj visoke političke pozicije donijele i postaće “obična” zastupnica, kako je sama znala da naziva kolege bez dodatnih funkcija.

Još u junu ostala je bez zaštite koju je imala kao bivši premijer, ali tada joj je stranka osigurala službeno vozilo s vozačem i postavila je na čelo saborskog Odbora za porodicu, mlade i sport, zahvaljujući čemu je dobila i kancelariju i sekretaricu u Saboru.

Međutim, ukoliko Predsjedništvo HDZ-a potvrdi odluku o isključenju Kosor će postati nezavisni poslanik i ostati bez Odbora koji je dio HDZ-ove “kvote”, ali i službenog vozača i vozila.

Sve sobe u zgradi Sabora na Markovom trgu su “pune”, pa će, ona najvjerovatnije dobiti kancelariju u Demetrovoj ulici.

Kao nezavisni zastupnik više neće imati pravo na sekretaricu, koju bi mogla dobiti jedino da se s dvoje saborskih kolega dogovori o osnivanju kluba, a gubi i oko 2.500 kuna od plate koja joj je sljedovala kao predsjednici Odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana