Kovačević i Petrović o Bilećkom jezeru

Srna
Foto: Srna

PODGORICA- Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević danas je na sastanku sa generalnim direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" istakao da treba riješiti određena pitanja u vezi sa Bilećkim jezerom i da postoji šansa da Nikšić može ostvariti prihode po tom pitanju.

"Drago mi je što postoji dobra volja sa obje strane da se to pitanje riješi na obostrano zadovoljstvo. Opština Nikšić će u komunikaciji sa Vladom Crne Gore pokušati da nađe model po kom bi ostvarila prihode koji joj evenutualno pripadaju", istakao je Kovačević.

Petrović je rekao je da su u "Elektroprivredi Republike Srpske" svjesni da postoji obaveza prema opštini Nikšić, ali da treba definisati pravi način za plaćanje naknade.

Predstavnici opštine Nikšić će to pokušati da urade u saradnji sa Vladom Crne Gore.

"Hidrolektrane na Trebješnici" koriste akumulacije Bilećkog jezera u svrhu proizvodnje električne energije, a 17,26 odsto površine jezera je na području opštine Nikšić.

Nakon sastanka u opštini Nikšić, Kovačević i Petrović imali su radni sastanak sa predsjednikom borda direktora "Elektroprivrede Crne Gore" Milutinom Đukanovićem i njegovim saradnicima, objavljeno je na sajtu opštine Nikšić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana