Kovač i Tompson nisu došli na suđenje Sanaderu

Tanjug
Kovač i Tompson nisu došli na suđenje Sanaderu

Zagreb – Pjevači Mišo Kovač i Marko Perković Tompson nisu došli na suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u gdje je trebalo da svjedoče u slučaju “Fimi medija”, prenosi Tanjug.

Sanaderov advokat Čedo Prodanović kazao je na početku rasprave da se Kovač na sudu nije pojavio zbog bolesti, dok je Tompson u Splitu i ne može da se vrati do srijede.

Tužilaštvo u slučaju “Fimi medija” tvrdi da su oba pjevača, prema Sanaderovoj ideji, dobijali novac iz “crnog” stranačkog fonda, Mišo za nastupe na predizbornim skupovima, a Tompson da se u to vrijeme suzdrži od nastupa za krajnje desni politički tabor.

Iako je na posljednjoj raspravi bilo najavljeno da će svjedočiti i HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Margareta Mađerić ni ona nije došla na suđenje.

Suđenje je nastavljeno svjedočenjem bivšeg čelnika Hrvatskih autocesta Marija Crnjaka.

Bivšeg premijera Ivu Sanadera, HDZ i ostale optuženike Tužilaštvo tereti za nezakonito izvlačenje novaca iz državnih institucija i fabrika i punjenje takozvanog crnog fonda HDZ-a.

Troje svjedoka pozvala je Sanaderova odbrana.

Bivši premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ranije je proglašen krivim za ratno profiterstvo u aferi “Hipo banka” i primanje mita od MOL-a za šta je osuđen na zatvorsku kaznu od deset godina i on se nalazi u hrvatskom zatvoru Remetinac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana