Kotor pod vodom, zatvorene ulice u Tivtu, kasne letovi

Agencije
Kotor pod vodom, zatvorene ulice u Tivtu, kasne letovi

Podgorica - Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru, dovele su do plavljenja opština Tivat i Kotor

Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dvije ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu, javlja CdM.

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.

"Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljnjeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila", kazali su iz tivatske opštine.

Prema riječima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa pijeskom za priobalni dio ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

"Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima prijeti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići Luštica je prohodan za saobraćaj i pod mjerama je nadzora", navodi se u saopštenju.

U centralnim i južnim predjelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vjetar.

Zbog nevremena kasne letovi

Uslijed nepovoljnih vremenskih uslova, većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines saobraćaće sa zakašnjenjem.

Ovo se posebno odnosi na destinacije jugoistočne Evrope, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.

"Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbjednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata", rekli su iz te kompanije.

Kako prenosi crnogorski portal CdM, nakon stabilizacije vremenskih prilika, svi letovi će se realizovati po ustaljenom redu letenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana