Konjević: Sastavljanje vlade Crne Gore se pretvorilo u cirkus

Tanjug
Konjević: Sastavljanje vlade Crne Gore se pretvorilo u cirkus

PODGORICA- Predsjednik opozicione parlamentarne Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević ocijenio je danas da se sastavljanje vlade Crne Gore pretvara u cirkus i da tome najviše doprinosi sam mandatar Dritan Abazović.

Konjević je pozvao Abazovića da, ako nema većinu za sastavljanje vlade, treba da vrati mandat.

Negirao je da je dogovoreno da će SDP-u novoj vladi pripasti mjesto predsjednika Skupštine.

-Svaki dan u medijima imate novu informaciju. Plašim se se da sastavljanje vlade pretvaramo u cirkus i da tome najviše doprinosi mandatar Dritan Abazović. On je dobio mandat da sastavi vladu. Ako nema većinu za sastavljanje te vlade, treba da vrati mandat. Abazović treba da se izjasni - da li ima većinu za sastavljanje vlade. U tome je cijela priča - rekao je Konjević novinarima u Skupštini nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu, preneo je portal CdM.

Primijetio je da se formiranje vlade najavljuje i odlaže iz nedjelje u nedjelju.

Konjević kaže da Abazović treba da saopšti da ne može da obezbijedi većinu u parlamentu, a ne da, kako kaže, „svakog dana dobijamo 99 odsto netačne informacije“.

Konjević je mišljenja da Abazović postaje talac Socijalističke narodne partije (SNP).

-Neka raskrsti relaciju sa SNP-om i ako želi da formira vladu, dobrodošao je. Ukoliko misli da mu neko drugi određuje sastav vlade, mislim da neće imati većinu u parlamentu”, naveo je Konjević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana