Konjević: Pripadnici “zemunskog klana” nisu boravili u Crnoj Gori

Agencije
Konjević: Pripadnici “zemunskog klana” nisu boravili u Crnoj Gori

Podgorica - Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da pripadnici kriminalnog zemunskog klana nisu boravili u Crnoj Gori i da je policija spremna da tokom ljetne sezone odgovori bezbjednosnim izazovima, prenose agencije.

- Prema saznanjima crnogorske policije, pisanje pojedninih medija o navodnom boravku bezbjednosno interesantnih lica na okolnosti ubistva Nikole Bojovića nisu tačna - rekao je Konjević na sjednici Skupštine Crne Gore odgovaraju na poslanička pitanja.

Konjević je istakao da policije Crne Gore i Srbije razmjenjuju podatke i da navodi medija o boravku pripadnika zemunskog klana nisu tačne.

On je rekao da je MUP Crne Gore formirao štab operativne akcije “Ljeto 2013” s ciljem da omogući bezbjednu turističku sezonu.

- Određeni broj službenika biće dodatno upućen na rad na primorju - rekao je Konjević i dodao da će primorje, uz pripadnike crnogorske, obezbjeđivati i pripadnici policija Republike Srpske, Hrvatske i Albanije.

Pitanje Konjeviću je uputio poslanik opozicione Pozitivne Crne Gore Zoran Miljanić.

- Crnu Goru su “nenajavljeno” obišla šestorica pripadnika zemunskog klana s ciljem pripreme osvete ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, šefa klana koji se nalazi u zatvoru - rekao je Miljanić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana