Kod Trogira potonula britanska jahta, razlozi nepoznati

Tanjug
Foto: Tanjug

RIJEKA - U marini kod Trogira potonula je jahta u vlasništvu državljanina Ujedinjenog kraljevstva, stradalih nema, kao ni zagađenja mora, saopštila je danas Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRC C Rijeka).

Potonuće jahte koja je bila na vezi u mjesnoj marini dogodilo se juče rano ujutro.

Riječ je o jahti "My Paća" dužine 10.45 metara. Službenici Lučke ispostave Trogir utvrđuju razloge potonuća i zada nisu poznati razlozi što je jahta završila na dnu mora. 

Na mjestu nesreće nije uočeno zagađenje mora i okoline, dok je rukovodstvo mjesne marine upozoreno na obavezu pravovremenog informisanja nadležnih službi.

Ispostave o svim izvanrednim događajima vezanim uz posadu i plovila na vezi, odnosno u pomorskom prometu unutar perimetra marine, navodi se u saopštenju, prenio je hrvatski portal Indeks.

Takođe je ponovljeno upozorenje da se nadležna trogirska Ispostava na obavezu pravovremenog informisanja o svim vanrednim događajima vezanim uz posadu i plovila na vezu, odnosno u pomorskom saobraćaju unutar perimetra marine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana