Ko je Ljupče Palevski, glavnoosumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje

Tanjug
Ko je Ljupče Palevski, glavnoosumnjičeni za ubistvo djevojčice Vanje

SKOPLjE - Ljupčo Palevski, poznat i kao Palčo, koji je prema saznanjima iz istrage glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnjice Vanje Đorđevske i 74-godišnjeg frizera Panče Žežovskog, nedostupan je nadležnim organima i verovatno se nalazi van zemlje.

Prema pisanju skopskih medija, riječ je o makedonskom biznismenu i političaru. Palevski, naime, ima desničarsku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Trojica privedenih bili su u bliskim odnosima za Palevskim preko, kako prenosi skopska Telma TV, minorne radikalne Desne stranke, a zajedničke fotografije su često dijelili na društvenim mrežama.

Prema Fejsbuk nalogu glavnoosumnjičenog, Palevski se svakodnevno oglašavao na društvenim mrežama osim  27. novembra, kada se, prema istrazi, dogodilo kidnapovanje i ubistvo Vanje.

 Vijest da je 14-godišnja djevojčica Vanja Đorđevska nakon sedmodnevne potrage pronađena mrtva potresla je Sjevernu Makedoniju, ali i cijeli region, a kao mogući motiv ovog zločina mediji navode koristoljublje.

Ovim povodom tri osobe su pritvoru u trajanju od 48 sati. Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice.

Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Sjeverne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

U osnovnoj školi "Johan Hajnrih Pestaloci" danas u devet časova otvorena je knjiga žalosti povodom smrti 14-godišnje Vanje, prenosi MIA.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana