Ko je Davor Bernardić, novi lider hrvatskog SDP-a?

Tanjug
Ko je Davor Bernardić, novi lider hrvatskog SDP-a?

Zagreb - Novi lider hrvatskog SDP-a Davor Bernardić (36), koji je pobjedio na unutarstranačkim izborima, u politici je od svoje 18. godine.

Rođen je 1980. godine u Zagrebu gdje je diplomirao fiziku na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Bio je odličan student, a u 18-toj godini nakon smrti oca ulazi u politiku. Od 2008. do 2010. obavljao je dužnost predsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske, a dvije godine kasnije pobjedio je na izborima u trci za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb.

Bernardić je 2013. odnio još jednu unutarstranačku pobedu i to u trci za šefa zagrebačkog SDP-a, prenosi indedž.hr.

On je još 2008. bio član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, a od juna 2012. član Predsjedništva SDP-a Hrvatske, bio je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i poslanik u Saboru od 2008. godine.

U šestom sazivu Hrvatskog sabora bio je član više odbora.

Nakon današnje pobjede Bernardić se obratio prisutnim članovima stranke, nakon čitanja rezultata.

"Danas je pobjedio SDP. Hvala Zoranu Milanoviću na svemu što je uradio za SDP. Hvala na demokratskom iskoraku na upravljanju za vrijeme naše vlade. Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kad je bilo najteže", kazao je Bernardić.

On je dodao da je SDP pokazao da se može mijenjati u ključnim trenucima za Hrvatsku.

"Od sutra krećemo da gradimo dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svako može da da svoj doprinos. Brinemo o onima koji su siromašni, ali brinemo i o onima koji rade u kreativnim industrijama, ali uvijek u zaštitu radnika, ljudi koji žive od svoga rada", rekao je novi lider SDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana