Knežević: Slijedi ozbiljna institucionalna kriza

Srna
Knežević: Slijedi ozbiljna institucionalna kriza

PODGORICA - Crnu Goru očekuje ozbiljna institucionalna kriza, jer crnogorski predsjednik Milo Đukanović neće da potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.”

Imajući u vidu činjenicu da je poslanik (Dragutin) Papović saopštio da Đukanović neće potpisati taj zakonski akt, nas očekuje jedna ozbiljna kriza nakon toga”, rekao je Knežević.

On je crnogorskim medijima rekao da procedura predviđa da u slučaju da Đukanović ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, taj zakonski akt treba vrati Skupštini.

Knežević je objasnio da se Skupština 15 dana nakon toga, ponovo određuje prema zakonu, bez ikakve rasprave, i prosleđuje ga Đukanoviću, koji je, po Ustavu i zakonu, obavezan tada da ga potpiše.

Ukoliko Đukanović to ne učini, kaže Knežević, Crna Gora ulazi u dodatnu institucionalnu krizu.

On smatra da lideri stranaka parlamentarne većine i premijer Zdravko Krivokapić moraju zauzeti jasan stav u vezi sa institucionalnim i ustavnim opstrukcijama.

“Jasno je da se odlazeći režim, to jeste sadašnja opozicija, nikako ne može pomiriti sa porazom i pokušaće na svaki način da podriva ustavni poredak Crne Gore”, rekao je Knežević. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana