Knežević: Rezolucija o genocidu u Jasenovcu - istorijski čin borbe protiv relativizacije ustaških zločina

Tanjug
Foto: Vijesti.me

PODGORICA - Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio je da izglasavanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu i logorima Dahau i Mauthauzen u crnogorskoj Skupštini predstavlja istorijski čin kojim se Crna Gora svrstala u predvodnike država koje se bore protiv revizije istorije i relativizacije nacističkih i ustaških zločina, te da vjeruje da su stvorili uslovi i za period unutrašnje političke stabilnosti.

On je istakao da za njega lično izglasavanje te rezplucije predstavlja jednu od navjećih, ako ne i najveću moralnu satisfakciju, jer su, kako je istakao, jedini na svijetu pokrenuli institucionalnu temu genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

Knežević smatra i da su se stvorili uslovi i da Crna Gora uđe u period unutrašnje političke stabilnosti, te da bi tokom jula moglo da dođe do rekonstrukcije Vlade, ali da je to prvenstveno pitanje za premijera Milojka Spajića.

On je istakao da je DNP spremna da nastavi razgovore na tu temu, ali ne po svaku cijenu, već kroz jasno utvrđene prioritete rada rekonstruisane vlade.

Skupština Crne Gore usvojila je u petak, 28. juna, Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i logorima Dahau i Mauthauzen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana