Knežević, Mandić: Govor Vučića istorijski, dugo se čekalo na takve poruke

Srna
Knežević, Mandić: Govor Vučića istorijski, dugo se čekalo na takve poruke

PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević ocijenio je istorijskim današnji govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o antisrpskoj politici Podgorice, a Andrija Mandić iz DF-a je istakao da su Srbi u Crnoj Gori dugi niz godina čekali da čuju takve poruke iz Beograda.

Knežević je rekao da je pokušaj diskreditacije dolaska predsjednika Srbije u Crnu Goru nastavak antisrpske politike.

On je istakao da Srbi, kojih u Crnoj Gori ima 30 odsto, nisu ni na jednoj državnoj funciji niti na nekom mjestu odlučivanja, već da su jedino zastupljeni u zatvorima, jer brane interese srpskog naroda.

"A kada neko iz Srbije ukaže na taj problem, on je odmah izdajnik ili čovek koji želi da destabilizuje Crnu Goru", rekao je Knežević za Tanjug.

Knežević je naveo da je to otišlo dotle da se Crna Gora kao država žalila NATO alijansi, ali smatra da su svi koji traže da NATO reaguje u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić smatra nacionalno odgovornim da u Beogradu znaju da su njihovi sunarodnici teško diskriminisani i da se nad njima vrši nasilna asimiliacija, kao i da su oni najbliži Srbiji.

On je izrazio žaljenje zbog Vučićeve odluke da ne ode u privatnu posjetu Srbima u Crnu Goru na Badnji dan, ali smatra da je to razumljivo budući da je protiv te posjete povedena "strašna kampanja", te da je i NATO savez obaviješten o tome.

Mandić je za Tanjug rekao da je za Srbe u Crnoj Gori posebno važno što će Srbija ubuduće snažno pomagati kulturne i školske ustanove Srba u Crnoj Gori i što će, kao i do sada, snažno stajati uz Srpsku pravoslavnu crkvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana