Kiša i vjetar pričinili veliku štetu u Hrvatskoj

Srna
U saniranju posljedica bilo je angažovano oko 400 vatrogasca
Foto: 24sata.hr | U saniranju posljedica bilo je angažovano oko 400 vatrogasca

ZAGREB - Obilna kiša i olujni vjetar koji su juče popodne pogodili veći dio kontinentalne Hrvatske, naročito područje Čazme, pričinili su veliku štetu, a u saniranju posljedica angažovano je oko 400 vatrogasca sa 118 vozila, saopšteno je danas iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Nevrijeme je najveću štetu prouzrokovalo na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a najviše intervencija vatrogasci su imali na području Grubišnog Polja, Bereka i Čazme.

“Do sada smo imali 75 intervencija koje su većim dijelom tehničke, sanacije krovišta i ispumpavanje vode. Na terenu je oko 80 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila, a upućene su nam dodatne snage kao ispomoć”, rekao je komandir Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heger.

On je rekao da kiša i dalje stvara velike probleme, a da vatrogasci do daljeg ostaju na terenu kako bi sanirali posljedice nevremena.

Iz Civilne zaštite saopšteno je da je nevrijeme zahvatilo i druga područja u centralnim i istočnim dijelovima zemlje. U Virovitičko-podravskoj županiji u naseljima Kozice i Radosavci, te gradu Slatini - jak vjetar nosio je crepove, čupao stabla i lomio grane, a stradali su i privredni objekti, te automobili.

 

Na terenu su vatrogasci, koji pokušavaju ubrzano sanirati štetu na krovovima oštećenih kuća.

Direktor bolnice u Klaićevoj Goran Roić za HTV je rekao da je djevojčica koja je povrijeđena u Čazmi noć provela mirno i stabilno, urednih vitalnih parametara.

“U toku je operativni zahvat zbrinjavanja povrede komplikovanog preloma natkoljenične kosti”, naveo je Roić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana